PÉNTEK13

2021. február 19. PÉNTEK13

“Kettőskönyvelés” – A tanítás és az irodalom
Vendégeink: Czéh Zoltán – Kiss László

PÉNTEK13

Kettőskönyvelés, azaz két kortárs író, akik egészen mást látnak a világból. Sárkányokat vagy krumpliföldeket, vágóhídat vagy bulihajót, négy fal között vagy a szabad ég alatt.
Kettőskönyvelés, akik nem csak az iskolai naplót vezetik, hanem a szó szebb értelmében írnak is. A február 19-i PÉNTEK13 vendége két író, két magyartanár: Czéh Zoltán és Kiss László. Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Az eseményt a Zoom-programban tartjuk, melynek linkje a leírásában lesz elérhető. 
Az esemény elérhető a Facebookon: https://fb.me/e/BS531JTA

Elindult a Péntek13 Podcastcsatorna

PÉNTEK13_podcast, háttér

A kéthetente jelentkező irodalmi podcast adásai Facebook-oldalunkon visszahallgathatók.  

2021. február 12. Indul a Péntek13 gyorstalpaló

gyorstalpaló

Nem tudsz olvasni? Soha nem tartottál még könyvet a kezedben?
Akkor szedd össze magad és jelentkezz be a PÉNTEK13 gyorstalpalójára, ahol megpróbálunk egyszerűen és kötetlenül beszélni az irodalomról, az olvasás nehézségeiről. Ne akarj mindent megérteni! Keressük közösen a stratégiákat a szövegek, szerzők és intézmények tömkelegében.
A Kultszó–Péntek13 gyorstalpalója azoknak az egyetemistáknak szól, akik szeretnének szépirodalmat olvasni, csak nem tudják hogyan fogjanak hozzá. Azoknak a fiataloknak szól, akik szeretnének kedvet kapni az olvasáshoz, de az első oldalaknál mindig bealszanak…

Az alkalmainkon három merész bölcsészhallgató vállalkozott arra, hogy az ismeretlen irodalom labirintusában kalauzolja az érdeklődőket és közösen keressék a válaszokat a fölmerülő kérdésekre.

Karantén és tértapasztalat

pentek13-1

  • Juhász Zoltán vendégei: Makáry Sebestyén és Miklya Csanád
  • 2020. november 13-i témánk: Karantén és tértapasztalat
  • A beszélgetésről az ELTE Online Magazin írt beszámolót, mely a linkre kattintva elérhető.
  • Az esemény Facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/2828980743987931
  • Leírás: A második hullám elején mindennél aktuálisabb arról beszélni, hogy mit jelent a járványhelyzet, hogyan éljük meg, milyen új határhelyzetekkel kell találkoznunk. Ezt mindennél élesebben mutatja a kortárs irodalom, méghozzá a fiatal szerzők lírája. Új szavak szövődtek a mindennapi nyelvhasználat textúrájába: karantén, hómofisz, távolságtartás, bezártság, vírus, korlátozás, maszkviselés, online-tér. Mit kezdjünk ezekkel, mit kezdünk magunkkal? Bezártság, kint és bent, vidéken és nagyvárosban számos új és nehéz élethelyzetet állít elénk az időszak, ezekre keressük a választ három szerzővel a november 13-i PÉNTEK13-ban.
This image has an empty alt attribute; its file name is miklya-768x763-1.jpg
Miklya Csanád
This image has an empty alt attribute; its file name is makary-1-768x576-1.jpg
Makáry Sebestyén

%d blogger ezt szereti: