Kultszó

Kultszó

Foglalkozásainkat fiatal tanárok, egyetemi hallgatók állítják össze, akik fontosnak tartják újra feleleveníteni a rendhagyó órákat.

Tartalom feltöltés alatt…

Antal Áron: Az ELTE magyar-történelem tanárszakos hallgatója. Ózdon született 1998-ban, érettségit 2016-ban, Egerben tett, tanulmányai azóta a fővároshoz kötik.

Borszuk Adrienn: A Vetési Albert Gimnázium magyar nyelv és irodalom, valamint fizika szakos tanára, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda nyelvi tanácsadója. Diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte, középiskolai fizikatanár–magyartanár szakon. Az ELTE BTK Szakmódszertani Központjának volt gyakornoka, a TÁMOP-projekt kutatási asszisztense, az Anyanyelv-pedagógiai diákműhely korábbi vezetője.

Egri Dorottya: Az ELTE BTK magyar-német tanárszakos hallgatója. A Szakmódszertani Központ gyakornoka, az ELTE Online korrektora.

Fischer Bence: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar-német tanárszakos hallgatója. 2008 óta a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar trombitása és szárnykürtöse.

Gál János: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elsőéves történelem mesterszakos hallgatója. Az Óbudai Népzenei Iskolában kezdett citerán és hegedűn tanulni, jelenleg Budapesten és Keszthelyen foglalkozik népzeneoktatással.

Juhász Zoltán András: Az ELTE BTK történelem-magyar szakos hallgatója, a Melanchthon Szakkollégium és a Kultszó Egyesület elnöke. Kutatási területe a 20. századi magyar történelem.

Loboda Izabella: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának hallgatója. Ha nagy lesz, utcazenész szeretne lenni.

Maklári Zoltán: A Jászai Mari Színház „Oliver!” című színdarabjának főszereplője volt számára az első színpadi megmérettetés, azóta számos zenés-irodalmi est közreműködője, versmondó. Számos szépkiejtési- és versmondó verseny díjazottja. Rendszeresen szervez határon túli utazásokat, elsősorban Székelyföldre. A tatabányai Fesztivál Fúvószenekar tagja.

Mayer Borbála: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar-angol osztatlan tanár szakos hallgatója. Gimnáziumi éve alatt több helyi szavalóversenyen vett részt, ezeken Arany és Ezüst minősítéseket szerzett. Kiemeleten fontos feladatának tartja a szépirodalom és az olvasás megszerettetését a diákokkal, hiszen „irodalom nélkül lehet élni, de nem érdemes.”

Mátyás Gergő, kulturális antropológia mesterszakos hallgató. Az alapképzésemet a bölcsészeten végeztem, összehasonlító irodalom szakon. Jelenleg a közös örökség hatásait kutatom, illetve a “belső történet” elméletemet dolgozom ki. A kortárs világirodalom az egyik szenvedélyem, melynek segítségével önismereti kurzusokat is tartok a Péntek13 rendezvénysorozat keretein belül.

Szabó Róbert: Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett fizika-történelem tanárszakos diplomát, jelenleg az egyetem doktorandusza. Pro Scientia Aranyérmes, ÚNKP-ösztöndíjas. https://rszaboelte.wordpress.com/

%d blogger ezt szereti: