PÉNTEK13 Podcast

A péntek 13 podcast célja, hogy átfogó betekintést adjon az irodalom működéséről, megismertesse az érdeklődőket az irodalmi intézményrendszerrel, irodalomelméleti alapfogalmakkal és közösen eredjünk nyomába a különböző olvasási sztereotípiáknak. 

Péntek 13 podcast 4-5/6: Irodalom használata

Beszélgetés a magyar diaszpóráról, történelemtanításról pszichológiáról, jogról, irodalomterápiáról…

Milyen szerepe van az irodalomnak a szakmánkban?

Balla Barbara történelem–angol tanárszakos hallgatót és Losteiner Cecília pszichológus és joghallgatót Juhász Zoltán András egyesületünk elnöke kérdezte.

Péntek 13 podcast 3/6: Internet és irodalom

Kertai Csengerrel Juhász Zoltán András beszélget irodalmi versenyhelyzetről, presztízsalapú díjakkal túlterhelt irodalmi rendszerről, internetes VS. nyomtatott folyóiratokról, a költészet közösségi létéről, mint alapállapotról, esztétikai minőségről, a szamarak költőiről és még sok érdekes témáról.

Péntek 13 podcast 2/6: Az intézményrendszer

Folytatódik a podcast-sorozat, amelyben az olvasást befolyásoló sztereotípiákat kívánjuk föltérképezni. Ezúttal az irodalom intézményrendszere került górcső alá, Tóth Bea könyvtárossal és Blankó Miklós szerkesztővel beszélgettem.

Péntek 13 podcast 1/6: Az olvasás

Hogy lehet egy regény egyszerre informatív és szórakoztató? Erre a kérdésre is kerestük a választ a Péntek13 irodalmi podcast-adásban. De szóba kerültek olyan bennünk élő sztereotípiák is, amelyek gyakran megnehezítik a szöveg befogadását. Milyen olvasási szokásaink vannak? Mi az olvasás: szórakozás vagy munka? Antal Áronnal Juhász Zoltán András beszélgetett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: