Ács Margit: Élet a purgatóriumban

Élet a purgatóriumban címmel jelent meg 2021 szeptemberében a Kossuth-díjas író, Ács Margit legújabb regénye. A 20. század második felében játszódó cselekmény bemutatja, hogyan lett egy 1940 körül született kislányból híres és sikeres díszlettervező, családanya. A munkáscsaládból származó lány minden erejéből – a diktatúrák árnyékában is – tanulni szeretne. De a megismert világ és az új, értelmiségi körökből érkező barátok el is távolítják a családtól.


Vajon a társadalmi, származásbeli, világnézeti különbségek megpecsételhetnek barátságokat, szerelmeket a 20. században? Kettévághatnak-e erős családi kötelékeket? Megmarad-e az összetartozás miután valaki elsőként a családból diplomás lesz, vagy végleg kiszakad a gyerekkori közegből? „Befogadja vagy kitaszítja a világ”, amelyből érkezett, amelybe érkezett?

December 7-én a Kultszó Egyesület szervezésében rendezzük meg Ács Margit Élet a purgatóriumban című könyvének bemutatóját. Az elhangzó szövegrészletek művészi tolmácsolásában közreműködik dr. Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész. Beszélgetőtárs Juhász Zoltán András, a Kultszó Egyesület elnöke.


Az esemény különlegessége, hogy ezen az alkalmon az írónő egyetemisták, a fiatal generáció kérdéseire válaszol. Hogyan lehet élni egy olyan világban, amikor ennyi szörnyűség nehezedik generációnk vállára? Lezárul-e az „apáról fiúra”, generációról generációra való mesélés? Hogyan lehet nem elfelejteni a múltat? És ami talán a legfontosabb: lehet-e megbocsátani?


A 2019-ben alakult Kultszó Egyesület rendszeresen szervez kulturális programokat vidéken és a fővárosban. Az egyetemisták által alapított szervezet célja, hogy erősítse a fiatalok és az idősebb generáció, a város és a vidék közötti kulturális kapcsolatokat.

A rendezvény ingyenes, de a járványhelyzet miatt regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb december 5-ig jelezzék a kultszoegyesulet@gmail.com e-mail-címen.
További információval kapcsolatban forduljanak bizalommal Juhász Zoltán András elnökhöz a fenti e-mail-címen, vagy a +3670/6451150-es telefonszámon.
A rendezvény helyszíne:
Három Szerb Kávéház, Budapest, V. kerület (Belváros-Lipótváros), Szerb utca 3.
A kezdés időpontja 18:30
A regisztrált vendégeinknek a beszélgetés fókuszába kijelölt témákhoz kapcsolódó részleteket is küldünk a könyvből.
Várjuk szeretettel rendezvényünkön!
http://www.kultszo.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: